Ταξίδι στην Κύπρο για μαθητές και καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας

Πρώτο ταξίδι για το τρέχον σχολικό έτος για το 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+. Μαθητές και εκπαιδευτικοί ετοιμάζουν βαλίτσες και αύριο αναχωρούν για την Λεμεσό της Κύπρου.

Στην αποστολή θα συμμετέχουν 14 μαθητές, του τομέα Μηχανολογίας και Ηλεκτρολογίας της Γ? τάξης του σχολείου, οι οποίοι θα παραμείνουν στη Λευκωσία μέχρι και τις 13 Φεβρουαρίου και το χρονικό αυτό διάστημα θα τοποθετηθούν σε επαγγελματικούς χώρους προκειμένου να εκπαιδευτούν στα αντικείμενά τους.

Στη «Μηχανοτρονική»

Το αντικείμενο της εκπαίδευσης έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για τη «Μηχανοτρονική». Το συγκεκριμένο αντικείμενο είναι ένα διεπιστημονικό πεδίο που συνδυάζει γνώσεις μηχανολογίας, ηλεκτρολογίας, ηλεκτρονικών και ψηφιακού ελέγχου, και έχει ως αντικείμενο το σχεδιασμό και την κατασκευή σύγχρονων βιομηχανικών προϊόντων, οχημάτων και μοτοσικλετών, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου. Η μηχατρονική ουσιαστικά ασχολείται με τον έλεγχο δυναμικών συστημάτων δηλαδή συστημάτων που μεταβάλλονται με την πάροδο του χρόνου.
Τα συστήματα αυτά μπορούν να προέρχονται από διάφορες περιοχές όπως η μηχανολογία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ή ακόμη και η βιολογία και οι μαθητές είναι ενθουσιασμένοι στην προοπτική να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

Η αποστολή

Οι μαθητές που θα λάβουν μέρος είναι οι: Άντισον Καρίνα, Κοτζάι Κέϊβι, Νικόλας Κανάνης, Ιωάννης Δούκας, Γεώργιος Ζωγόπουλος, Αλέξης Κορκός, Νικόλαος- Χρήστος Μάλλιαρης, Ορέστης Παναγόπουός, Αθανάσιος Τσουραπάς, Ιωάννης Τσίπιρας, Θεοδώρα- Νίκη Διονυσοπούλου, Νικόλαος Ραυτόπουλος, Κωνσταντίνος Σκουρλής και Παναγιώτης Φωτακόπουλος. Τους μαθητές θα συνοδεύσουν τέσσερις καθηγητές, οι: Κωνσταντίνος Στεργιόπουλος, Άννα Μαυρουδή, Σταυρούλα Μπάλλα και Κυριακή Ζαχαρία.

Το πρόγραμμα ERASMUS+ απευθύνεται σε μαθητευόμενους, μαθητές και σπουδαστές σχολών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Οι εκπαιδευόμενοι αυτοί τοποθετούνται σε θέση εργασίας ή/και κατάρτισης σε άλλη χώρα.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου κ. Βασίλης Παναγιωτόπουλος, η συγκεκριμένη δράση αναδεικνύει ευκαιρίες και δυνατότητες βελτίωσης των γνώσεων και δεξιοτήτων των ατόμων που εργάζονται ή μαθητεύουν στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Μέσα από την κινητικότητα του προγράμματος, οι ωφελούμενοι μπορούν να αποκτήσουν νέες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες με στόχο την προσωπική τους ανάπτυξη, να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες, να έρθουν σε επαφή με μια νέα κουλτούρα και πολιτισμό και να αναπτύξουν το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας.45456456

Πηγή: http://www.patrisnews.com/taxidi-stin-kypro-gia-mathites-ke-kathigites-tou-1ou-epal-amaliadas/