Δήμος Ήλιδας: Τελετή βράβευσης νέων φοιτητών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017, η τελετή βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών στις Ανώτατες σχολές της χώρας. Την τελετή διοργάνωσε ο Δήμος Ήλιδας, για να τιμήσει  την είσοδο των μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου, 2ου Γενικού Λυκείου, 1ου και 2ου  ΕΠΑΛ, καθώς και του Εσπερινού Σχολείου Αμαλιάδας, στα ΑΕΙ και ΤΕΙ αντίστοιχα.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης στο κατάμεστο από κόσμο Λαζαράκειο Μέγαρο, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης των νέων φοιτητών. Γονείς, συγγενείς και φίλοι των νέων φοιτητών ήταν εκεί και έδωσαν ένα ζεστό και δυνατό χειροκρότημα για την προσπάθεια και για την επιτυχία τους.

Στα πρόσωπα των νέων φοιτητών ήταν αποτυπωμένη η χαρά και η ανταμοιβή για την προσπάθεια που έκαναν και ανταμείφθηκαν οι κόποι τους με την είσοδό τους στις Ανώτατες Σχολές της χώρας. Κέρδισαν με ένα δυνατό χειροκρότημα την καλύτερη επιβράβευση της προσπάθειάς τους, με τους γονείς των παιδιών να είναι υπερήφανοι για την επιτυχία αυτή και να δηλώνουν πως θα παραμείνουν αρωγοί στην σταδιοδρομία και στα περαιτέρω βήματα των παιδιών τους.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία, συγχαρητήρια για την επιτυχία τους και δήλωσε χαρακτηριστικά:

« Οι νέοι και οι νέες της πόλης μας, τα νιάτα μας, σημείωσαν μια σημαντική προσωπική επιτυχία, για την οποία όλοι εμείς θα πρέπει να τους τιμούμε. Η επιτυχία τους αυτή σημειώθηκε, μετά από επίπονη προσπάθεια χρόνων, με μεγάλη ψυχική δοκιμασία, που πολλές φορές φτάνει στα όρια της αντοχής τους. Όλοι εσείς, αποδείξατε σε εμάς τους μεγαλύτερους, αλλά πρωτίστως στον εαυτό σας, ότι μπορείτε να υπερβείτε τα όρια, και προσηλωμένοι στον στόχο, τελικά να φτάσετε ένα βήμα κοντά στην κατάκτηση των ονείρων σας.

Αγαπητοί φοιτητές και Σπουδαστές, κάνατε υπερήφανο τον Δήμος μας. Εσείς είστε πλέον οι πρεσβευτές μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Εσείς είστε οι νέοι ακαδημαϊκοί πολίτες. Η διαδικασία στην οποία υποβάλλεστε από την αρχή της φετινής εκπαιδευτικής σεζόν, είναι μια νέα διαδικασία για εσάς. Αυτή η διαδικασία όμως θα σας οπλίσει με ένα σπουδαίο εργαλείο. Αυτό το εργαλείο της γνώσης και της εξειδίκευσης. Σπουδαίο εργαλείο για το επόμενο και δυσκολότερο βήμα της ζωής σας, που είναι η αγορά εργασίας. Προσπαθήστε λοιπόν να το κατακτήσετε. Χωρίς να αφήσετε πίσω την υπόλοιπη ζωή σας και τις χαρές της.

Είναι σπουδαίο να χτίζετε, έναν χαρακτήρα καθολικού ανθρώπου. Επίσης μας χαροποιεί και το γεγονός ότι εκτός από εσάς που καταφέρατε να εισέλθετε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δεκάδες είναι και οι συμμαθητές σας που δεν άφησαν τα όνειρά τους και επέλεξαν να θέσουν άλλους στόχους και τους υλοποιούν είτε στο εξωτερικό, είτε στην ιδιωτική εκπαίδευση. Και αυτά τα παιδιά μας κάνουν επίσης υπερήφανους και τα τιμούμε.

Όπου και αν βρίσκεστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε την πόλη σας, αλλά και την οικογένειά σας, που σας στήριξε μέχρι σήμερα και θα συνεχίσει να σας στηρίζει σε όλα σας τα βήματα. Επίσης, ότι δεν θα πρέπει να λησμονάτε και να ευχαριστείτε τους καθηγητές και τους δασκάλους, όλων των βαθμίδων, που σας μύησαν στα μυστικά της γνώσης και ολοκλήρωσαν μαζί σας την βασική σας εκπαίδευση. Σα διαβεβαιώνω πως ο Δήμος μας και εγώ προσωπικά, θα σταθούμε δίπλα σας, αρωγοί στον μεγάλο αγώνα που δίνεται, μαζί με τις οικογένειές σας.

Εύχομαι από βάθους της καρδιάς, καλή ακαδημαϊκή ζωή, καλές σπουδές, καλό πτυχίο και πάντα με υγεία και καλοτυχία. Και για την νέα χρονιά που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες, τις καλύτερες ευχές σε εσάς και τις οικογένειές σας».

Τέλος, στην τελετή, μίλησαν  και βράβευσαν τους νέους φοιτητές, μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Νώντας Παναγιωτόπουλος, οι Βουλευτές Ηλείας κα. Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη και κ. Γιάννης Κουτσούκος, ο πολιτευτής κ. Θόδωρος Βλαγκούλης, Ο Πρόεδρος του «Ηλείου» του Δήμου Ήλιδας κ. Αλέξης Μανωλόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φωτόπουλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Νίκος Σαψάλης, η αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ρούλα Γκουβίτσα, ο αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Τζουλέκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας. Κ. Αγιορμυγιαννάκης, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

vravefsi10-277x200 vravefsi4-280x200 vravefsi3-286x200 vravefsi2-300x190

Πήγη: http://amaliadanews.gr/%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%AE%CE%BB%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%AE-%CE%B2%CF%81%CE%AC%CE%B2%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CF%89%CE%BD-%CF%86%CE%BF/