ΤΟΜΕΑΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ – ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ

1.  ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Ο ειδικός κομμωτικής τέχνης προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που σχετίζονται με την περιποίηση και κόμμωση των μαλλιών των πελατών του.  Ασχολείται με το χτένισμα, το κούρεμα, τη βαφή και γενικότερα την υγιεινή των μαλλιών. Μπορεί να ασχοληθεί με γυναικεία, ανδρική ή παιδική κόμμωση.
Για την άσκηση του επαγγέλματος αυτού απαιτείται σωματική αντοχή, κοινωνικότητα, δημιουργική διάθεση και δεξιοτεχνία. Οι συνθήκες εργασίας είναι δύσκολες καθώς τα ωράρια είναι εξαντλητικά και οι ώρες ορθοστασίας πολλές, όμως τα έσοδα είναι αρκετά και η προσωπική ικανοποίηση από το αποτέλεσμα της δουλειάς συνεχής.

O απόφοιτος των ΕΠΑ.Σ, της ειδικότητας Κομμωτικής Τέχνης με τις γνώσεις και δεξιότητες που αποκτά:

  • Μπορεί να εργαστεί σε κομμωτήρια, σε τηλεοπτικούς σταθμούς, σε θέατρα, σε στούντιο φωτογράφησης μοντέλων, σε ιδρύματα, σε δημόσιες υπηρεσίες και ως ελεύθερος επαγγελματίας σε όλους τους τομείς της ειδικότητας του.
  • Πραγματοποιεί κουρέματα, περμανάντ, χτενίσματα και βαφές χρησιμοποιώντας τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία. Εφαρμόζει τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας. Γνωρίζει τις βασικές αρχές διοίκησης και λογιστικής καθώς και τη νομοθεσία που αφορά την ίδρυση και λειτουργία κομμωτηρίου.

 

Μαθήματα Eιδικότητας Κομμωτικής Τέχνης

 

Μαθήματα Ώρες
1. Στοιχεία Ανατομίας – Φυσιολογίας II
2. Υγιεινή
3. Δερματολογία
4. Εργαστήριο Κομμωτικής Τέχνης II
5. Καλλιτεχνικά Χτενίσματα
6. Εργαστήριο Τεχνικών Εργασιών II

 

Πηγή : Υ.Α.Φ2/127065/Δ4 (ΦΕΚ2434/τ.Β’ 05.08.2016)

 

 

ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Πηγή: http://www.kelafas.gr